Ansjovis- och vitlöksmarinerad strömming

Riktigt färsk strömming är otroligt gott. Eddies recept är enkelt. Fiskfiléerna läggs i en marinad med smak av ansjovis och vitlök som ger sälta och god smak.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 600 g strömming - filéer

Marinad

  • 125 g anjovis - ask, filéer
  • 3 dl gräddfil
  • 2 vitlök - klyfta, pressad

Panering

  • 2 dl ströbröd - eller grovt rågmjöl
  • 2 msk smör - till stekning

Tillbehör

  • potatismos
  • morötter

Gör så här

  1. Häll av ansjovisspadet. Mosa ansjovisen och blanda ingredienserna till marinaden. Mixa eventuellt samman med mixerstav. Klipp bort ryggfenorna på strömmingsfiléerna. Lägg ner fisken i marinaden och låt marinera några timmar.

  2. Ta upp filéerna ur marinaden en och en. Vik ihop och vänd dem i ströbröd. Stek dem i smör, ca 3 min per sida. Servera med potatismos, morötter och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!