Ansjovis- och tomatfylld rödspätta

Det är enkelt och bekvämt att använda styckfrysta spättafiléer; bara att ta fram och tina så många som går åt.

Gör så här:

  1. Tina spättafiléerna. Koka upp fiskbuljong i en låg vid kastrull. Lägg i filéerna och koka i ca 1 min. Lyft upp dem med hålslev och dra bort eventuellt skinn. Lägg dem på ett fat och håll dem varma under folie. Låt fiskbuljongen koka ner tills det återstår ca 1/3.
  2. Hacka ansjovisen. Dela, kärna ur och finhacka tomaterna. Blanda ansjovis, hälften av tomaterna (spara resten till fänkålen) och dill. Lägg ihop spättafiléerna med ansjovisröran.
  3. Strimla fänkålen och koka den mjuk i fiskbuljongen ca 3 min. Tillsätt återstående tomater. Häll de varma grönsakerna över fisken och garnera med dill.

Servera med potatismos.

Recept från