Annorlunda Janssons frestelse

00000

Genom att byta ut några av potatisarna mot rotselleri och palsternacka får vi en Janssons frestelse med lite mer smak.

För 4 person(er)

Ingredienser

Janssons frestelse

6 potatisar (medelstora)
150 g palsternacka (medelstor)
150 g rotselleri (medelstor)
2 gula lökar
2 burkar ansjovis, á 125 gram
3 dl grädde
ströbröd
2-3 msk smör

Annorlunda Janssons frestelse – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och strimla rotfrukterna.
  3. Skala och skiva löken tunt.
  4. Smörj 4 ugnsfasta portionsformar eller en större ugnsfast form. Varva rotfrukter, lök och ansjovis. Avsluta med ett lager rotfrukter.
  5. Häll över ansjovisspad och grädde. Strö över ett tunt lager ströbröd och klicka ut smöret. Ställ i ugnen cirka 45 minuter. Grädda tills rotfrukterna känns mjuka.