20 minuter + 40 minuter i ugn
Saftig banankaka – gör så här:
- Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en rund form, 26 cm i diameter.
- Vispa smör och socker med elvisp, tillsätt ett ägg i taget och fortsätt vispa tills allt är blandat och lite fluffigt.
- Blanda mjöl, bikarbonat och bakpulver i en skål.
- Skala och mosa bananerna med en gaffel.
- Tillsätt mjölblandningen, bananer och kaffe. Vänd runt med en slev.
- Grädda kakan i nedre delen av ugnen 40–45 min. Låt kakan svalna något innan den serveras.
Provkökets tips! Ta med extra frosting i en burk och bred på kakan när den ska serveras.
Hur länge håller banankakan i kylen?
Kakan håller sig saftig i 2-3 dagar.
Älskar du också att baka? Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.
