Annas apelsindessert

Annas apelsindessert görs snabbt på färdig smördeg. Smördegen som blir över går bra att frysa in och använda vid ett senare tillfälle.
Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 0,5 smördegsplatta - kyld  (à 230 g)
  • 2 apelsiner
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 dl mascarponeost
  • 1 msk florsocker
  • 1 tsk apelsinblomsvatten
  • 25 g pistaschnötter - skalade

Garnering

  • florsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Ta ut 4 rundlar ur degen med ett mått eller ett glas, ca 8 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt bottnarna kallna på galler.

  2. Skölj den ena apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av 2 tsk skal. Skär av allt skal, även det vita, från båda apelsinerna. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor.

  3. Vispa grädden pösig. Rör i osten och tillsätt apelsinskal, florsocker och apelsinblomsvatten.

  4. Grovhacka nötterna. Klyv bottnarna och klicka apelsincrème på underdelarna. Toppa med apelsinklyftor och nötter. Pudra över florsocker och servera genast.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!