Annas apelsindessert
Ingredienser
- 0,5 smördegsplatta - kyld (à 230 g)
- 2 apelsiner
- 1 dl vispgrädde
- 1 dl mascarponeost
- 1 msk florsocker
- 1 tsk apelsinblomsvatten
- 25 g pistaschnötter - skalade
Garnering
- florsocker
Gör så här
-
Sätt ugnen på 225°. Ta ut 4 rundlar ur degen med ett mått eller ett glas, ca 8 cm i diameter. Lägg rundlarna på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem. Grädda mitt i ugnen ca 12 min. Låt bottnarna kallna på galler.
-
Skölj den ena apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av 2 tsk skal. Skär av allt skal, även det vita, från båda apelsinerna. Skär apelsinerna i hinnfria klyftor.
-
Vispa grädden pösig. Rör i osten och tillsätt apelsinskal, florsocker och apelsinblomsvatten.
-
Grovhacka nötterna. Klyv bottnarna och klicka apelsincrème på underdelarna. Toppa med apelsinklyftor och nötter. Pudra över florsocker och servera genast.