Ankrillette med ingefära

00000

Recept på ankrillette med ingefära. Konfiterade anklår är tillagade i ankfett. Det ger mycket smak och passar bra till en snabbgjord rillette. Här med ingefära som friskar upp. Servera kall eller ljummen på kex eller crostini. Anklåren säljs i saluhallar eller välsorterade matbutiker. Picard har frysta.

1 sats ger ca 200 g.

För 1 sats:

Ingredienser

1 anklår konfiterat, ca 180 g
2 schalottenlökar
2 msk ankfett eller smör
0,5 msk ingefära -1 msk, fint riven
2 msk pistaschnötter hackade
2 msk vatten

Tillbehör:

krutonger eller kex

15 minuter + 30 minuter i ugn

  1. Sätt ugnen på 175°. Värm anklåret i en ugnssäker form täckt med aluminiumfolie ca 30 min, dubbla tiden om det är fryst. Ta bort skinnet och plocka av allt kött. Finfördela det med en gaffel.
  2. Skala och skiva löken tunt. Fräs på medelvärme i ankfettet från låren eller i smör. Krydda med ingefära.
  3. Blanda ankköttet med löken och hälften av nötterna. Späd med vatten. Pressa ner köttet i en vid burk.
  4. Servera rilletten med crostini eller kex och toppa med de sparade pistaschnötterna. 

 

Fler recept med: Fest, Franskt, Kyckling och fågel, Övrigt