Ankleverterrine med aprikosdressing

Ankleverterrine med aprikosdressing är en perfekt förrätt att bjuda middagsgästerna på.

Gör så här:

Ankleverterrine:

    1. Rensa anklevern fri från hinnor och senor. Då blir den automatiskt delad i mindre bitar som placeras i en bunke efter hand.
    2. Tillsätt konjak, salt och vitpeppar. Rör om försiktig.
    3. Täck och ställ bunken i kylen ett par timmar. Sätt ugnen på 100°. Ställ in en långpanna med vatten i mitten av ugnen.
    4. Klä en form med raka kanter, som rymmer ca 0,75 liter, med plastfolie. Lägg i anklevern och packa den väl.
    5. Dunka formen mot en bänkskiva ett par gånger för att avlägsna eventuellt luftbubblor.
    6. Baka terrinen i vattenbadet 8-10 minuter. Ställ den sedan under press i kylen ett dygn.

Aprikosdressing:

      1. Strimla aprikoserna. Blanda aprikoser, vatten, honung, balsamvinäger och salt i en liten kastrull. Låt aprikoserna sjuda utan lock 2-3 minuter. Sila av spadet och vispa ihop det med olivoljan till en dressing.

Skär den kylskåpskalla anklevern i portionsbitar med en vass kniv och servera tillsammans med spröda rödbetsblad, strimlade sockerärter och aprikoser. Ringla dressingen över och strö över några korn havssalt.

Recept från