Ankleverterrine med mandel och russin

Terrinen kan gärna skäras i bitar och förvaras under plast i kylen. Däremot bör man inte rulla bitarna i mandel och russin förrän någon timme före serveringen.
Allt om Mat
Ankleverterrine med mandel och russin
Ankleverterrine med mandel och russin Foto: Lars Paulsson

Ingredienser

  • 100 g ankleverterrine
  • 0,5 dl sötmandel
  • 0,5 dl sultanrussin - gula

Gör så här

  1. Skålla och skala mandeln. Rosta den i stekpanna utan fett på medelstark värme. Låt mandeln kallna.

  2. Grovhacka mandel och russin var för sig och blanda därefter ihop dem.

  3. Skär terrinen med en varm, vass kniv i 10 bitar à 1,5 x 1,5 cm. - Hit kan förberedas -

  4. Vänd bitarna i mandel- och russinblandningen, ställ kallt fram till serveringen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!