55555

Dessa snittar på ankleverkanapé passar perfekt ill champagne. Katrinplommon och bröd kan förberedas. Lägg ihop vid servering.

För 12 kanapéer

Ingredienser

100 g ankleverterrin (ekologisk)
6 katrinplommon
1 dl balsamvinäger
1 dl strösocker
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
3 skivor formbröd
2 msk olivolja

Garnering

2 msk grovhackade valnötter
körvel
mangoldskott

30 min

Ankleverkanapé – gör så här:

  1. Hacka katrinplommonen. Koka vinäger och socker till en simmig lag. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt katrinplommonen. Låt kallna. Krydda med salt och peppar.
  2. Skär ankleverterrinen i bitar.
  3. Ta ut 12 små rundlar ur brödskivorna, ca 3 cm i diameter. Stek dem i olja i en stekpanna så att de får fin färg. Fördela terrinen på brödbitarna och toppa med katrinplommon. Ringla över lagen från katrinplommonen och garnera med valnötter, körvel och mangoldskott.
    Ankleverkanape-snittar

    Foto: Per Ranung