00000

Recept på Ankis fiberbröd. Brödet är lättbakat och behöver inte jäsa eftersom det innehåller bakpulver i stället för jäst.

För 2 bröd

Ingredienser

2 morötter
4,5 dl grahamsmjöl
4,5 dl vetemjöl
1,5 dl solroskärnor
1 dl linfrö
1 dl vetekross
1 dl rågkross
2 dl lingonsylt
1 dl ljus sirap
2 msk bakpulver
1 msk kummin hel
1 msk salt
5 dl vatten

15 min + 60 min i ugn.

Ankis fiberbröd – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Smörj två avlånga bakformar. Klipp till ett bakplåtspapper och lägg i botten.
  2. Blanda alla ingredienser och arbeta snabbt ihop till en lös deg. Fördela degen i formarna.
  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 60 min. Stjälp upp bröden på galler och låt dem kallna under bakduk.

fiberbröd

Följ med Food Pharmacy på en matresa till Marrakech!

Passa på att fly undan novembermörkret och följ med Lina och Mia från Food Pharmcay till färgsprakande Marrakech. Vi maxar denna weekend med det absolut bästa staden har att erbjuda i form av upplevelser, mat, shopping och såklart spännande föreläsningar och workshops med Food Pharmacy. Läs mer och boka här. 

Food Pharmacy

Lina och Mia från Food Pfarmacy

 

För fler recept som är bra för tarmfloran, se Food Pharmacy Kokbok. En antiinflammatorisk kokbok!
Fler recept med: Bakning, Matbröd, Ris och gryn, Smalt