Ankbröstsnittar med apelsin och myntadressing

00000

Recept på ankbröstsnittar med apelsin och myntadressing. Har du ingen mixerstav går det bra att hacka myntan fint och blanda med oljan och kryddorna.

För 16 gafflar:

Ingredienser

1 ankbröst (ca 350 g)
0,5 tsk salt + 2 krm
1 krm svartpeppar nymald, + 1 krm + 1 krm  
2 apelsiner
1 kruka mynta
0,5 dl olivolja
0,5 dl granatäppelkärnor
0,5 tsk flingsalt

15 minuter + 30 minuter i ugnen + 20 minuter för ankan att vila

Ankbröstsnittar med apelsin och myntadressing — gör så här:

  1. Sätt ugnen på 125°. Krydda ankbröstet med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och bryn det med skinnsidan ner ca 2 min. Vänd och stek på andra sidan ca 2 min. Lägg ankbröstet i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Ta ut och låt ankbröstet vila i aluminiumfolie ca 20 min.
  2. Skär av skalet från apelsinerna och skär ut filéer med en vass kniv.
  3. Mixa myntan med olja, 2 krm salt och 1 krm peppar med mixerstav till en slät olja. Vänd runt apelsinfiléerna i myntaoljan.
  4. Skär ankbröstet i tunna skivor. Trä upp ankskivor och apelsinfiléer på gafflar och lägg dem på ett serveringsfat. Ringla över eventuell överbliven myntaolja och strö över granatäppelkärnorna. Strö över flingsalt och 1 krm peppar.
Fler recept med: Jul, Kyckling och fågel, Övrigt, Snittar