Ankbröstsnittar med apelsin och myntadressing

Recept på ankbröstsnittar med apelsin och myntadressing. Har du ingen mixerstav går det bra att hacka myntan fint och blanda med oljan och kryddorna.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 1 ankbröst - (ca 350 g)
  • 0,5 tsk salt - + 2 krm
  • 1 krm svartpeppar - nymald, + 1 krm + 1 krm
  • 2 apelsiner
  • 1 kruka mynta
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 dl granatäppelkärnor
  • 0,5 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 125°. Krydda ankbröstet med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar och bryn det med skinnsidan ner ca 2 min. Vänd och stek på andra sidan ca 2 min. Lägg ankbröstet i en ugnssäker form och tillaga mitt i ugnen till 68° innertemperatur, beräkna ca 30 min. Ta ut och låt ankbröstet vila i aluminiumfolie ca 20 min.

  2. Skär av skalet från apelsinerna och skär ut filéer med en vass kniv.

  3. Mixa myntan med olja, 2 krm salt och 1 krm peppar med mixerstav till en slät olja. Vänd runt apelsinfiléerna i myntaoljan.

  4. Skär ankbröstet i tunna skivor. Trä upp ankskivor och apelsinfiléer på gafflar och lägg dem på ett serveringsfat. Ringla över eventuell överbliven myntaolja och strö över granatäppelkärnorna. Strö över flingsalt och 1 krm peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!