00000

Sedan ankbröst började säljas frysta har det blivit en råvara som trots sin lyx ändå är tillgänglig i många välsorterade butiker.

För 25 person(er)

Ingredienser

4 ankbröst
2 tsk salt
2 krm svartpeppar

SÅS

1 dl strösocker
2 dl rött vin
1 dl portvin
0,5 l körsbär urkärnade
0,5 tsk wasabipasta japansk pepparrot
0,2 pepparrot vanlig

1. Såsen: Smält sockret i en kastrull. Tillsätt vinet, portvinet och körsbären och koka tills lagen börjar bli simmig. Smaksätt den med wasabi eller riven pepparrot.
2. Ankbröstet: Sätt ugnen på 125°. Ruta fettkappan med vass kniv (eller rakblad), salta, peppra och bryn i torr panna den feta sidan gyllene och knaprig.
3. Lägg ankbrösten med stekta sidan upp i en ugnsäker form och stek färdigt i ugnen till 65° innertemperatur.
4. Ta ut och låt köttet vila 15 min i folie. Skär det i tunna skivor och servera det med körsbärssåsen.