00000

Valnötskrämen till ankan är en riktig hit!

För 20 snittar

Ingredienser

1 ankbröst, (ca 400 g)
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar, nymald

Valnötskräm

50 g valnötter
0,75 dl mjölk
100 g färskost, naturell
1 krm salt

Äppelsallad

1 äpple, syrligt
2 tsk valnötsolja

Garnering

5 skivor surdegsbröd
1 kruka vattenkrasse
valnötter, rostade

1. Sätt ugnen på 150°. Skär ett rutmönster i skinnet på ankbröstet med en vass kniv. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och stek ankbröstet med  skinnsidan ner ca 3 min. Vänd och stek 2 min på andra sidan.
2. Lägg ankbröstet i en ugnssäker form och efterstek till 65° innertemperatur, ca 30 min. Låt svalna och ställ kallt.
3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Spara hälften av nötterna till garnering. Koka resten i mjölk 30 min.  Mixa och blanda med färskost och salt. Låt kallna.
4. Skala, kärna ur och finstrimla äpplet. Blanda med valnötsolja.
5. Rosta brödet och skär i 20 bitar. Skär bröstet i tunna skivor.  
6. Bre valnötskrämen på brödet och lägg ankskivorna ovanpå. Garnera med valnötter, äppelsallad och vattenkrasse.