Anka med valnötskräm

Valnötskrämen till ankan är en riktig hit!
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 ankbröst - (ca 400 g)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Valnötskräm

  • 50 g valnötter
  • 0,75 dl mjölk
  • 100 g färskost - naturell
  • 1 krm salt

Äppelsallad

  • 1 äpple - syrligt
  • 2 tsk valnötsolja

Garnering

  • 5 skivor surdegsbröd
  • 1 kruka vattenkrasse
  • valnötter - rostade

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 150°. Skär ett rutmönster i skinnet på ankbröstet med en vass kniv. Salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och stek ankbröstet med skinnsidan ner ca 3 min. Vänd och stek 2 min på andra sidan.

  2. Lägg ankbröstet i en ugnssäker form och efterstek till 65° innertemperatur, ca 30 min. Låt svalna och ställ kallt.

  3. Rosta valnötterna i en torr stekpanna. Spara hälften av nötterna till garnering. Koka resten i mjölk 30 min. Mixa och blanda med färskost och salt. Låt kallna.

  4. Skala, kärna ur och finstrimla äpplet. Blanda med valnötsolja.

  5. Rosta brödet och skär i 20 bitar. Skär bröstet i tunna skivor.

  6. Bre valnötskrämen på brödet och lägg ankskivorna ovanpå. Garnera med valnötter, äppelsallad och vattenkrasse.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!