Anjovisrösti med löjrom, syrad grädde och citron

Recept på anjovisrösti med löjrom, syrad grädde och citron. Ett helt nytt sätt att servera överbliven Janssons på. Både smart och lyxigt.

30 min + 6 timmars avrinning

Anjovisrösti med löjrom, syrad grädde och citron – gör så här:

  1. Låt gräddfilen rinna av i ett kaffefilter ca 6 timmar. Blanda gräddfilen med citronskal och -saft och salt. Skala och finhacka rödlöken.
  2. Skär eller stansa ut bitar av Janssons frestelsen. Platta ut dem så att de blir ca 3 cm tjocka. Vispa upp ägget. Panera bitarna i ägg och sedan i panko. Stek dem frasiga i olja och smör. Strö över flingsalt.
  3. Lägg Janssonsbitarna på tallrikar. Forma löjrommen till ägg med hjälp av en sked och lägg ovanpå röstin. Toppa med rödlök, skivade rädisor och krasse. Servera gräddfilen vid sidan om.

Recept från