1. Ansa och skölj grönsakerna. Bryt blomkål och broccoli i buketter, skiva morötterna.
2. Koka upp vatten, buljong och salt. Koka blomkål, broccoli och morötter tills de börjar kännas mjuka, i ca 5 min. Rör ut vetemjölet i lite av mjölken och tillsätt redningen till soppan. Låt koka upp igen. Tillsätt resten av mjölken, sockerärter och smaka ev av med svartpeppar.
3. Servera med grovt bröd.
Ängamat med gula morötter
Gula morötter är en gammal morotssort som börjar komma tillbaka, och som finns i välsorterade grönsaksdiskar. Hittar du inte gula går orange morötter förstås lika bra.
För 4 person(er)
Ingredienser
1 | blomkålshuvud, (ca 300 g) |
100 g | broccoli, ca |
4 | gula morötter, (ca 250 g) |
100 g | sockerärter |
7 dl | vatten |
1 | grönsaksbuljongtärning |
1 tsk | salt |
2 msk | vetemjöl |
5 dl | mjölk |
1 nypa | svartpeppar, mald, eventuellt |