Ångade päron med citron och ingefära

Päronen behåller mycket av sin smak och får en lagom mjuk konsistens när de kokas i ånga.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 päron
  • 1 citron
  • 1 bit ingefära - (ca 5 cm)
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 dl vatten
  • 0,5 dl strösocker

Tillbehör

  • vaniljsås

Gör så här

  1. Skala och halvera päronen.

  2. Borsta citronen noga i ljummet vatten och skär den i skivor. Skala och skiva ingefäran. Fördela citron och ingefära över päronen.

  3. Snitta vaniljstången och skrapa ut vaniljfröna. Blanda fröna med vattnet. Lägg vaniljstången bland päronen och häll över vaniljvattnet. Strö över socker.

  4. Ångkoka päronen ca 20 min i 100°. Servera varma eller kyl och servera senare.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!