Ångade mascarponeknyten med kalvfärsfrikadeller i tomatsås

Det går lätt att göra egen wontondeg för dig som inte kan köpa  färdig. Kalvbuljongen kan sparas till grundför soppa och sås.

40 min

Ångade mascarponeknyten med kalvfärsfrikadeller i tomatsås

 

1. Frikadeller: Lägg brödet i en skål och häll på grädden. Låt stå ca 5 min. Krama sönder brödet och blanda det med färs, ägg, salvia, salt och peppar. Arbeta ihop till en smidig färs. Forma färsen till stora köttbullar som läggs på en vattensköljd skärbräda.
2. Koka upp vatten och fond i en gryta. Lägg i köttbullarna och låt dem sjuda ca 8 min. Ta upp dem med hålslev.
3. Tomatsås: Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs löken i olja i en traktörpanna. Tillsätt vin, tomater, tomatpuré, fond, salt och peppar. Låt puttra utan lock ca 15 min. Lägg frikadellerna i såsen och låt dem bli varma.
4. Blanda mascarpone och parmesan. Krydda med salt och peppar. Lägg en liten klick av blandningen på plattorna. Vrid ihop till små knyten.
5. Koka upp en bottenskyla vatten i en ångkokare eller i en gryta. Lägg knytena i ånginsatsen eller i ett durkslag och ställ dem över det sjudande vattnet. Lägg på ett lock och ångkoka ca 3 min.
6. Lägg upp frikadeller och sås på tallrikar och ställ knytena runt om.  Garnera med salvia.

Wontondeg
Arbeta ihop 3 1/2 dl vetemjöl, 1 1/2 dl vatten och 1 krm salt. Knåda ca 5 min. Låt vila 30 min under bakduk. Dela i 30 bitar och arbeta med handflata och tumme ut till små tunna plattor.

Recept från