55555

Recept på ångad torsk och vispad crème fraiche med serranoskinka . Blir det crème fraiche över är den god att servera till pasta.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g torskfilé
800 g potatis
75 g serranoskinka
1 purjolök
2 dl crème fraiche
150 g sockerbönor
olivolja, salt, nymald svartpeppar

25 minuter

Ångad torsk och vispad crème fraiche med serranoskinka – gör så här:

  1. Skär torskfilén i fyra portionsbitar och strö över 1 tsk salt. Låt stå i rumstemperatur ca 10 min.
  2. Skala och skär potatisen i klyftor. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.
  3. Strimla skinkan. Ansa och strimla halva purjolöken. Fräs skinka och purjolök i 1 tsk olja ca 5 min. Låt svalna.
  4. Vispa crème fracihen fast med elvisp. Vänd i skink- och purjolöksfräset och krydda med 1/2 krm salt och 1 krm peppar.
  5. Lägg torsken i en ånginsats eller i en form för ångugn. Tillaga ca 5 min. Skär resterande purjolök i ca 3 cm breda skivor lite på snedden. Lägg purjolök och sockerbönor vid sidan om fisken och ånga ytterligare ca 3 min.
  6. Servera fisken med grönsaker, potatis och crème fraiche.