45 minuter
Ångad torsk med räkor, kål och brynt sojasmör – gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Rör salt och vatten tills saltet löses upp. Lägg i fiskbitarna och låt dem ligga i rimlagen ca 10 min, ta upp och torka av med hushållspapper.
- Ansa och skär fänkål och savojkål tunt. Spara ”dillen” på fänkålen. Förväll kålen ca 1 minut i kokande lättsaltat vatten. Låt rinna av. Lägg högar av kålen på fyra bitar bakplåtspapper.
- Lägg en bit fisk på varje hög. Vik ihop till luftiga paket med kål och fisk i mitten. Knyt ihop ändarna och lyft över paketen på en plåt.
- Ugnsbaka mitt i ugnen ca 15 min, till 54°. Skala räkorna, blanda med citronskal och fänkålsdill.
- Skala och koka potatisen mjuk, mosa med potatisstöt till ett kross. Blanda ner smör, mjölk och salt. Stek baconet knaprig. Hacka och vänd ner det i potatiskrosset.
- Bryn smöret på medelvärme. Blanda smör, soja och citron. Rör om så det skummar.
- Servera paketen med räkorna och skeda över smöret. Potatiskross serveras vid sidan om.