00000

Ångan ger kycklingen mjuk, fin konsistens och kokar matvetet perfekt.   Här hittar du fler goda GI-recept på smala och mättande middagar.

För 4 person(er)

Ingredienser

4 kycklingfiléer (ca 600 g)
0,5 kruka timjan
0,5 kruka citronmeliss
4-6 savojkål blad
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 vitlök färsk

Matvete med tomat:

2 dl matvete
1 dl puylinser
3 dl vatten
250 g körsbärstomater
0,5 tsk salt

Kaprisröra:

3 tomater marinerade soltorkade
2 msk kapris
2 dl smetana eller crème fraîche
2 tsk citron pressad

1. Matvete: Blötlägg matvete och puylinser i vattnet ca 30 min. Skär tomaterna i bitar. Häll av vattnet från linser och matvete och blanda ner tomater och salt. Lägg blandningen i en operforerad ånginsats och ånga 30 min i 100°.
2. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med  timjan och citronmeliss.
3. Skär bort den tjocka delen av stammen från savojkålsbladen. Salta och peppra kycklingfiléerna och linda in dem i kålblad. Ånga dem och den hela vitlöken på hålbleck ca 20 min, tills kycklingens innertemperatur är 70°.
4. Kaprisröra: Låt tomater och kapris rinna av. Hacka dem fint.  Blanda med smetana eller crème fraiche. Smaka av med citronsaft.
5. Servera örtkycklingen med tomatvetet, vitlöken och kaprisröran.