Ångad örtkyckling i savojkål med tomatvete

Ångan ger kycklingen mjuk, fin konsistens och kokar matvetet perfekt. Här hittar du fler goda GI-recept på smala och mättande middagar.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer - (ca 600 g)
  • 0,5 kruka timjan
  • 0,5 kruka citronmeliss
  • 4 - 6 savojkål - blad
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 vitlök - färsk

Matvete med tomat

  • 2 dl matvete
  • 1 dl puylinser
  • 3 dl vatten
  • 250 g körsbärstomater
  • 0,5 tsk salt

Kaprisröra

  • 3 tomater - marinerade soltorkade
  • 2 msk kapris
  • 2 dl smetana - eller crème fraîche
  • 2 tsk citron - pressad

Gör så här

  1. Matvete: Blötlägg matvete och puylinser i vattnet ca 30 min. Skär tomaterna i bitar. Häll av vattnet från linser och matvete och blanda ner tomater och salt. Lägg blandningen i en operforerad ånginsats och ånga 30 min i 100°.

  2. Gör ett snitt i kycklingfiléerna och fyll dem med  timjan och citronmeliss.

  3. Skär bort den tjocka delen av stammen från savojkålsbladen. Salta och peppra kycklingfiléerna och linda in dem i kålblad. Ånga dem och den hela vitlöken på hålbleck ca 20 min, tills kycklingens innertemperatur är 70°.

  4. Kaprisröra: Låt tomater och kapris rinna av. Hacka dem fint.  Blanda med smetana eller crème fraiche. Smaka av med citronsaft.

  5. Servera örtkycklingen med tomatvetet, vitlöken och kaprisröran.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!