00000

Ångad kolja och musslor med mynta och gräslöks- crème fraiche ångas i en bambukorg. Har du inte en bambukorg går det bra att använda ett durkslag och sätta över kokande vatten.

För 4 personer:

Ingredienser

500 g koljafilé
1 tsk salt
16 blåmusslor
100 g sockerärter

Sås:

2 dl crème fraiche
0,5 dl gräslök
1 msk lime, pressad
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Tillbehör:

jasminris
limeklyftor
mynta

30 minuter

Ångad kolja och musslor med mynta och gräslöks-crème fraiche – gör så här:

  1. Skär koljan i mindre bitar. Strö över salt. Skrubba musslorna under rinnande kallt vatten. Släng bort de som är trasiga och de som inte sluts när de knackas i köksbänken.
  2. Sås: Blanda crème fraiche med gräslök och limesaft. Krydda med  salt och peppar.
  3. Ånga kolja, blåmusslor och sockerärter i en bambukorg eller i ett durkslag över kokande vatten 6–8 min.
  4. Servera fisk, musslor och ­sockerärter med nykokt ris och gräslöks-crème fraiche. Garnera med mynta.