Ångad kolja och musslor med mynta och gräslöks- crème fraiche

Ångad kolja och musslor med mynta och gräslöks- crème fraiche ångas i en bambukorg. Har du inte en bambukorg går det bra att använda ett durkslag och sätta över kokande vatten.
Christian Fredriksson
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 500 g koljafilé
  • 1 tsk salt
  • 16 blåmusslor
  • 100 g sockerärter

Sås

  • 2 dl crème fraiche
  • 0,5 dl gräslök
  • 1 msk lime - pressad
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald

Tillbehör

  • jasminris
  • limeklyftor
  • mynta

Gör så här

  1. Skär koljan i mindre bitar. Strö över salt. Skrubba musslorna under rinnande kallt vatten. Släng bort de som är trasiga och de som inte sluts när de knackas i köksbänken.

  2. Sås: Blanda crème fraiche med gräslök och limesaft. Krydda med  salt och peppar.

  3. Ånga kolja, blåmusslor och sockerärter i en bambukorg eller i ett durkslag över kokande vatten 6–8 min.

  4. Servera fisk, musslor och ­sockerärter med nykokt ris och gräslöks-crème fraiche. Garnera med mynta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!