Ångad kålfärs

Köttfärs smaksatt med fisksås får ångkoka i en kastrull mellan blad av salladskål.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 250 g nötfärs
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk havregryn
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 msk lök - gul, hackad
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 2 tsk fisksås
  • 200 g salladskål - gärna mindre blad
  • 0,25 hönsbuljong - tärning
  • 1 dl vatten

Till servering

  • potatis - kokt
  • sallad

Gör så här

  1. Låt havregrynen svälla i mjölken. Blanda sedan köttfärsen med salt, lök, svartpeppar, fisksås och de svällda havregrynen.

  2. Låt buljongtärning och vatten koka upp i en kastrull eller liten gryta.

  3. Skölj salladskålen och skär bort den grova delen på bladen. Dela dem på längden. Bottna kastrullen med salladskål, platta ut färsen och lägg på, täck med salladskål.

  4. Låt ångkoka/sjuda under lock 15 minuter. Servera med potatis och sallad.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!