00000

Recept på Ananasslush och grillade majskolvar med chilismör och parmesan. Har du ingen mixer går det bra att mixa drinken i matberedare.

För 4 personer

Ingredienser

1/2 dl strösocker
1/2 dl vatten
1 ananas
1 dl pressad lime
2 dl is
2 dl rom ljus eller mörk
12 myntablad

Tillbehör

is
myntablad

Grillad majs

4 majskolvar förkokta
2 dl parmesanost finriven

Chilismör

50 g smör rumsvarmt
2 krm chiliflakes
1 krm ­paprikapulver rökt
1 krm salt
1 krm svartpeppar nymald

Tillbehör

limeklyftor

25 min

Majsen passar lika bra på kräftbordet som till drinken!

Gör så här:

1. Slush: Skaka ihop socker och vatten och låt stå tills sockret lösts upp. Skala och skär bort mittstocken på ananasen. Skär fruktköttet i mindre bitar. Lägg alla ingredienser i en mixerkanna och mixa slätt. Häll drinken i glas. Tillsätt is. Garnera med myntablad och servera genast.

2. Chilismör: Blanda ihop alla ­ingredienser.

4. Grilla majskolvarna hastigt på grillen tills de får färg. Bred på smöret och rulla  i parmesanost. Pressa över lime och ät direkt.

Fler recept med: Drinkar