Ananassalsa

Den här salsan är en frisk fläkt och passar fint till det mesta från grillen!
Allt om Mat
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 0,5 ananas
  • 0,5 rödlök - liten
  • 0,5 röd chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 grön chili - t ex spansk peppar
  • 0,5 lime
  • 1 msk mynta - finhackad
  • 0,5 msk honung
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar - nymald

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i små kuber. Skala och finhacka löken. Kärna ur och finhacka chilin.

  2. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda alltsammans. Krydda med mynta, honung, salt och peppar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!