00000

Recept på en en frisk fruktig ananassalsa med lagom hetta. Minska på chili och tabasco om du vill ha en mildare variant.

För 8 pers på buffé

Ingredienser

4 kvisttomater
1 rödlök
0,5 ananas färsk
0,5 dl rapsolja
2 gröna chili, t ex spansk
2 vitlöksklyftor
1 burk bönor, gärna blandade (ca 400 g)
1 apelsin, pressad saft
1 lime, pressad saft
2 krm tabasco
1 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald

Ananassalsa med bönor — gör så här:

  1. Halvera tomaterna, kärna ur och skär i små tärningar. Skala och hacka rödlök. Skala ananas. Skär bort den grova stocken i mitten och hacka fruktköttet. Kärna ur och finhacka chilin. Skala och finhacka vitlöken. Blanda grönsaker och frukt.
  2. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av. Blanda dem med grönsakshacket.
  3. Blanda apelsin- och limesaft med olja, tabasco, salt och peppar. Häll dressingen över salsan.