4.64.64.64.64.6

Ananaspaj är en frisk och syrligt god paj.

För 12 bitar:

Ingredienser

125 g smör
3 dl vetemjöl, (180 g)
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:

400 g ananas, krossad
2 dl crème fraiche
0,75 dl crème fraiche
2 tsk vaniljsocker
1 ägg

Tillbehör:

vipgrädde, ev

20 min + 15 min i kyl + 30 min i ugn

Ananaspaj – gör så här:

  1. Smält smöret. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Tillsätt smöret och nyp ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen ca 15 min. Sätt ugnen på 200°.
  2. Fyllning: Låt ananasen rinna av i en sil. Blanda ihop crème fraiche, florsocker, vaniljsocker och ägg. Rör ner ananasen. Bred ut fyllningen på pajbottnen.
  3. Grädda pajen längst ner i ugnen 30–35 min. Låt svalna i formen.
  4. Servera gärna ananaspajen med en klick vispad grädde.

Recept Linda Andersson, Hembakat

Fler recept med: Bakning, Pajer