Ananascoupe med glass och honungsflarn

Ananascoupe med glass och honungsflarn är en både fruktig och knaprig dessert.
Carina Wall
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 0,5 ananas
  • 1 vaniljstång
  • 2 msk smör
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5 citron - rivet skal

Honungsflarn, ca 15 stycken

  • 50 g smör
  • 2 msk honung
  • 1 dl strösocker
  • 0,75 dl vetemjöl

Tillbehör

  • 0,5 l vaniljglass

Garnering

  • kokosflagor

Gör så här

  1. Honungsflarn: Sätt ugnen på 200°. Smält smör och honung i en kastrull. Tillsätt socker och mjöl och rör ihop till en jämn smet. Låt svalna något.

  2. Rulla små kulor av degen och lägg dem glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda ca 4 kakor i taget mitt i ugnen ca 6 min. Ta ut och forma dem genast till rullar. Låt kallna på galler.

  3. Skala och skär bort den grova stocken i mitten på ananasen. Skär fruktköttet i cm-stora tärningar. Klyv vaniljstången och skrapa ut fröna.

  4. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt ananas, socker, vaniljfrön och citronskal och låt sjuda ca 1 minut. Låt svalna.

  5. Servera ananasen med vaniljglass och ­honungsflarn. Garnera med kokos.

Fler lyxiga desserter:

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!