Ananas- och limechampagne

4.44.44.44.44.4

Ananas- och limechampagne - en skummande champagnedrink som blir en festlig inledning på nyårsafton. Garnityret på drinken ska ha en funktion och höra ihop med drinken. Det ska inte vara i vägen eller hamna i ansiktet när man dricker.

För 1 drink

Ingredienser

1 sockerbit
1 cl Cointreau
2 bitar ananas, avlånga
champagne, eller mouserande

Ananas- och limechampagne – gör så här:

  1. Dränk sockerbiten i Cointreau. Lägg den på en servett som absorberar allt överflöd.
  2. Skär en lång slinga av limeskal med ett zestjärn. Vira runt ett tjockt sugrör så att du får en spiral. Skär 2 ananasstavar, 1 cm tjocka.
  3. Lägg 3–4 isbitar i ett champagneglas, lägg ner ananasstavar, limespiral och sockerbiten överst. Häll på champagne.

    champagnedrinkar

    Foto: Matilda Lindeblad

    Till vänster i bild; Fläderchampagne, till höger i bild; Ananas- och limechampagne

Fler recept med: Drinkar, Kalla drycker, Nyårsmeny