Ananas med rom och kokos  

Recept på dessert med ananas och kokos. Till denna dessert behövs en riktigt mogen ananas. Förutom att den smakar mycket mer har den också en saftigare konsistens än en omogen. Lukta lite utanpå skalet; det ska dofta gott av ananas.
Foto: Per Ranung

Ingredienser

  • 1 ananas - liten
  • 2 msk rom - mörk
  • 4 kulor chokladglass
  • 0,5 dl kokosflingor - rostade

Gör så här

  1. Skala ananasen och skär bort den grova stocken i mitten. Skär fruktköttet i bitar.

  2. Fördela ananasen i skålar och häll över rom. Klicka i glassen och toppa med kokos.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!