Amerikanska pannkakor

Amerikanska pannkakor blir fluffigare och matigare än vanliga pannkakor. Här är bästa receptet!

Amerikanska pannkakor – gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda med ägg och mjölk.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Häll ner dem  i äggsmeten och vispa till en slät smet, låt vila ca 10 min.
  3. Stek pannkakorna i smör, gärna ett par åt gången på medelstark värme. När du börjar se bubblor på ovansidan är det dags att vända. Det går även bra att steka dem i plättlagg, då håller de formen bättre.
  4. Håll pannkakorna varma i ugn tills alla är färdigstekta.
  5. Vispa crème fraichen med elvisp tills den blir fluffig. Servera pannkakorna med vispad crème fraiche, jordgubbar och lönnsirap.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!
Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från