Recept på nyttigare amerikanska pannkakor med fullkorn.

För 6 personer

Ingredienser

1,5 dl vetemjöl
1,5 dl fullkornsvetemjöl
1 msk vetekli
1 msk råsocker
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
0,5 tsk bikarbonat
3 dl vaniljyoghurt
1 ägg
1 apelsin liten, rivet skal
3 msk smör

tillbehör

1 pkt turkisk eller grekisk yoghurt
1 flytande honung
1 kanel
6 apelsinklyftor

Amerikanska pannkakor med fullkorn – en nyttigare variant:

  1. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt yoghurt, ägg och apelsinskal. Rör till en jämn smet.
  2. Smält 1/3 av smöret i stekpanna eller plättlagg. Häll smöret i smeten. Grädda små tjocka pannkakor i resterande smör, 2–3 min på varje sida tills de fått fin färg.
  3. Servera pannkakorna ljumma eller rumstempererade med en klick yoghurt, honung, kanel och apelsinklyftor.

 

Lätt att variera! Byt ut apelsinskal mot citronskal vaniljsocker. Pannkakorna kan även serveras med lönnsirap, lemon curd, sylt och grädde eller glass.