Amerikansk caesarsallad med kräftstjärtar

En läcker variant av den amerikanska klassikern. Serverad med en driva kräftstjärtar och rikligt med parmesan.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl majonnäs - lätt
  • 2 sardeller - eller 4 ansjovisfiléer
  • 1 vitlöksklyfta
  • 4 msk vatten
  • 2 dl parmesan - riven
  • 2 krukor romansallad
  • 1 avokado
  • 2 burkar kräftstjärtar i lake - (à 330 g)

Tillbehör

  • 1 fullkornsbaguette

Gör så här

  1. Blanda majonnäsen med finhackade sardeller, pressad vitlök, vatten och hälften av osten.

  2. Skär salladen i bitar. Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär fruktköttet i bitar. Låt kräftstjärtarna rinna av.

  3. Blanda salladsblad och dressing. Toppa med avokado och kräftstjärtar. Strö över resten av osten. Servera med rostad baguette. Ca 490 kcal per portion, 22 g fett, 32 g protein, 39 g kolhydrater

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!