American coffeecake

Den här kakan görs i matberedare, och smöret mixas med socker, ägg och filmjölk till en fluffig massa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 150 g smör - rumsvarmt
  • 1 dl råsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 2 dl filmjölk
  • 5 dl vetemjöl - (300 g)
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk kanel - mald

Topping

  • 1,5 dl pekannötter - hackade
  • 1 dl råsocker
  • 1 tsk kanel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Tärna smöret. Mixa smör, socker, ägg och filmjölk i matberedare.

  2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål. Blanda mjölmixen i äggsmeten och mixa till en jämn smet. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 20 x 30 cm.

  3. Blanda pekannötter, socker och kanel till toppingen. Strö blandningen över kakan.

  4. Grädda kakan mitt i ugnen 40-45 min. Ta ut och låt svalna. Skär kakan i rutor och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!