1. Sätt ugnen på 175°. Tärna smöret. Mixa smör, socker, ägg och filmjölk i matberedare.
2. Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål. Blanda mjölmixen i äggsmeten och mixa till en jämn smet. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 20 x 30 cm.
3. Blanda pekannötter, socker och kanel till toppingen. Strö blandningen över kakan.
4. Grädda kakan mitt i ugnen 40-45 min. Ta ut och låt svalna. Skär kakan i rutor och servera.
American coffeecake
Den här kakan görs i matberedare, och smöret mixas med socker, ägg och filmjölk till en fluffig massa.
För 12 bitar
Ingredienser
150 g | smör, rumsvarmt |
1 dl | råsocker |
2 dl | strösocker |
2 | ägg |
2 dl | filmjölk |
5 dl | vetemjöl, (300 g) |
2 tsk | bakpulver |
1 tsk | salt |
1 tsk | kanel, mald |
Topping:
1,5 dl | pekannötter, hackade |
1 dl | råsocker |
1 tsk | kanel |