American coffeecake
Den här kakan görs i matberedare, och smöret mixas med socker, ägg och filmjölk till en fluffig massa.
Ingredienser
- 150 g smör - rumsvarmt
- 1 dl råsocker
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 2 dl filmjölk
- 5 dl vetemjöl - (300 g)
- 2 tsk bakpulver
- 1 tsk salt
- 1 tsk kanel - mald
Topping
- 1,5 dl pekannötter - hackade
- 1 dl råsocker
- 1 tsk kanel
Gör så här
-
Sätt ugnen på 175°. Tärna smöret. Mixa smör, socker, ägg och filmjölk i matberedare.
-
Blanda mjöl, bakpulver, salt och kanel i en skål. Blanda mjölmixen i äggsmeten och mixa till en jämn smet. Häll smeten i en smord, bröad form, ca 20 x 30 cm.
-
Blanda pekannötter, socker och kanel till toppingen. Strö blandningen över kakan.
-
Grädda kakan mitt i ugnen 40-45 min. Ta ut och låt svalna. Skär kakan i rutor och servera.