Amarettokakor

Försvinnande goda är dessa spröda mandelmarängkakor. Förvara i burk med tättslutande lock.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2,5 dl sötmandel - skållad
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - maizena
  • 1,5 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 msk Amaretto (mandellikör)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Kör mandel, maizena och florsocker i en matberedare tills mandlarna är välhackade.

  2. Vispa äggvitor med salt tills de blir skummiga och ljusa. Tillsätt socker, lite i taget, under fortsatt vispning tills äggvitorna är fasta. Blanda i likören. Vänd försiktigt ner den hackade mandeln med stora luftiga tag.

  3. Klicka ut små kakor, med hjälp av en tesked, på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen, ca 15 minuter, eller tills kakorna fått lite färg.

  4. Sänk värmen till 100° och öppna ugnsluckan för att släppa ut lite av värmen. Låt kakorna stå ytterligare 25-30 minuter, med ugnsluckan på glänt eller tills de är helt torra och krispiga i mitten.

  5. Låt kakorna svalna på plåten. Lyft därefter över dem på galler och låt kallna helt.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!