Amaretto Sour

Recept på Amaretto Sour. Citron och sockerlag gör mandellikören till en frisk och inte alltför alkoholstark aperitif. Om man vill få mer bett i drinken kan man stärka upp den med 2 cl rom eller konjak.
Allt om Mat
Recept på Amaretto sour.
Recept på Amaretto sour. Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 4 cl Amaretto (mandellikör)
  • 3 cl citron - pressad
  • 2 cl sockerlag
  • citron - skivad
  • is - krossad

Gör så här

  1. Blanda 1 dl vatten och 1 dl strösocker till sockerlag.

  2. Koka den simmig 2–3 min, låt kallna.

  3. Fyll en shaker med is, häll i amaretto, citronsaft och sockerlag och skaka.

  4. Häll upp i ett glas fyllt med grovt krossad is och en citronskiva.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!