40 min
Svampsoppan kryddas med rosépeppar, grönmögelost och en liten skvätt sherry.
För 4 person(er)
Ingredienser
1 l
färsk trattkantarell
2 msk
smör
3 msk
vetemjöl
1 l
vatten
1
svampbuljongtärning
100 g
grönmögelost
1 dl
matlagningsgrädde
1 msk
citronsaft, pressad
1 tsk
salt
1 krm
rosépeppar,, stött
0,5 dl
söt sherry, t ex Bristol
cream
1 msk
persilja, hackad
Alvas trattissoppa
Rensa och skär svampen i bitar. Låt svampen koka i en torr stekpanna tills det mesta av vätskan försvunnit. Tillsätt smöret och fräs ca 15 min på svag värme.
Rör ner mjölet. Tillsätt halva mängden vatten och låt soppan koka upp.
Kör soppan i en mixer så att den blir slät eller mixa direkt i grytan med mixerstav.
Häll tillbaka soppan i grytan. Tillsätt resten av vattnet, buljongtärning, smulad ost och grädde. Låt soppan koka upp och sjud sedan i ca 10 min.
Smaka av med citronsaft, salt och peppar. Häll i sherryn strax före servering. Garnera med persilja.
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till
dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.