00000

Allt i ett-panna med chorizo och spenat är en fräsch variant på korv och ägg som även passar perfekt som brunchrätt.

För 1

Ingredienser

250 g haricots verts
2 salladslökar
200 g chorizokorv, färsk
2 msk olivolja
200 g spenat, färsk
4 ägg
1 krm chilflakes

Garnering:

bladpersilja

30 minuter

Allt i ett-panna med chorizo och spenat – gör så här:

  1. Ansa haricots vertsen och koka dem i lättsaltat vatten ca 5 min. Häll av i durkslag.
  2. Sätt på högsta värme och grill i ugnen. Strimla salladslöken.
  3. Skär ett snitt i chorizon och dra av ytterhöljet. Skär innanmätet i små tärningar. Använd en stekpanna med ugnståligt handtag. Stek chorizon i olja tills den får fin färg.
  4. Rör ner salladslöken och stek ytterligare 2–3 min. Vänd ner spenaten och stek tills vätskan kokat bort. Rör ner bönorna och gör fyra gropar i fräset. Knäck ner ett ägg i varje grop.
  5. Ställ in stekpannan i ugnen och stek tills äggvitan stelnat. Strö över chiliflakes, garnera med persilja och servera.

Recept av Ylva Porsklev