3.83.83.83.83.8

”Allt-i-ett-kyckling” med citron, palsternacka och salviasmör lagas smidigt i ugnen. Med mör och saftig kycklinglårfilé fixar du kycklingrätten på mindre än en timme.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g kycklinglårfilé
2 palsternackor, små
4 potatisar
0,5 rödlök
1 fänkålsstånd
2 dl vitt vin, torrt
2 dl vatten
2 msk kycklingfond, konc
2 msk citron, pressad
0,5 king solo-vitlök
1 msk smör
1 msk rosmarin, hackad
1 tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald

Smör:

0,5 rödlök
0,5 king solo-vitlök
6 salviablad
1 msk smör, + 50 g, rumsvarmt
2 tsk citronskal, rivet
1 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald

Garnering:

rosmarin

15 minuter + 40 minuter i ugn

”Allt-i-ett-kyckling”  – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala ­palsternacka, potatis och lök och skär dem i mindre bitar. Ansa och skär fänkålen i bitar. Lägg rotfrukter och grönsaker i en ugnssäker form. Häll på vin, vatten, kycklingfond och citronsaft. Tillaga mitt
    i ugnen ca 15 min.
  2. Skala och finhacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör med vitlök och rosmarin. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklinglåren i formen och tillaga ytterligare
    ca 25 min, tills kycklingen är ­genomstekt och rotfrukter och grönsaker är mjuka.
  3. Smör: Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka salvian. Stek lök, vitlök och salvia i 1 msk smör tills löken börjar mjukna. Låt kallna.
  4. Vispa upp lökhacket med 50 g smör. Tillsätt citronskal och ­krydda med salt och peppar.
  5. Garnera kycklingen med rosmarin och servera med det vispade smöret.