15 minuter + 40 minuter i ugn
”Allt-i-ett-kyckling” – gör så här:
- Sätt ugnen på 225°. Skala palsternacka, potatis och lök och skär dem i mindre bitar. Ansa och skär fänkålen i bitar. Lägg rotfrukter och grönsaker i en ugnssäker form. Häll på vin, vatten, kycklingfond och citronsaft. Tillaga mitt
i ugnen ca 15 min. - Skala och finhacka vitlöken. Bryn kycklingen i smör med vitlök och rosmarin. Krydda med salt och peppar. Lägg kycklinglåren i formen och tillaga ytterligare
ca 25 min, tills kycklingen är genomstekt och rotfrukter och grönsaker är mjuka. - Smör: Skala och finhacka lök och vitlök. Hacka salvian. Stek lök, vitlök och salvia i 1 msk smör tills löken börjar mjukna. Låt kallna.
- Vispa upp lökhacket med 50 g smör. Tillsätt citronskal och krydda med salt och peppar.
- Garnera kycklingen med rosmarin och servera med det vispade smöret.