Allt i ett-gryta med kyckling, bacon och potatis

Recept på en allt i ett-gryta med kyckling, bacon och potatis. En mustig kycklinggryta som smakar gott och värmer en kylig kväll.
Allt om Mat
Recept på allt i ett-gryta med  kyckling, bacon och potatis.
Recept på allt i ett-gryta med kyckling, bacon och potatis. Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 1 lök - gul
  • 2 paprikor - röda
  • 3 bacon - skivor
  • 8 potatisar - kokta, medelstora (ca 600 g)
  • 1 kyckling - grillad
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk olivolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar - nymald
  • 1 påse babyspenat - (80 g)

Gör så här

  1. Skala och grovhacka löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skär baconskivorna i bitar. Skala eller borsta potatisen och skär den i klyftor. Skär kycklingen i 8-10 bitar.

  2. Fräs lök, paprika och bacon i olja ca 5 min. Tillsätt potatis och tomatpuré och fräs under omrörning ca 2 min.  Tillsätt vattnet och koka ca 2 min.

  3. Blanda ner kycklingbitarna och koka ca 4 min. Krydda med salt och peppar. Blanda i spenaten och servera.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!