Alkoholfri blåbärsglögg

Bärdrycker passar att värma och ta med i termos på utflykten. Eller smaksätt med julens kryddor och apelsin och servera på glöggkalaset.
Allt om Mat
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 1 l blåbärsdryck
  • 2 pomeransskal
  • 1 kanelstång
  • 6 nejlikor - hela
  • 0,5 msk kardemummakärnor
  • 1 dl apelsin - pressad

Tillbehör

  • sötmandel - skållad
  • russin

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser utom apelsinsaften i en kastrull. Hetta upp drycken, ta den från värmen och låt dra 2-3 timmar. Sila bort kryddorna.

  2. Blanda i apelsinsaften vid servering och hetta upp igen.

  3. Servera blåbärsglöggen varm med mandel och russin.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!