Alkoholfri blåbärsglögg Foto: Ove Lindfors 00000(0) Bärdrycker passar att värma och ta med i termos på utflykten. Eller smaksätt med julens kryddor och apelsin och servera på glöggkalaset. Skriv ut För 1 liter Ingredienser 1 l blåbärsdryck 2 pomeransskal 1 kanelstång 6 nejlikor, hela 0,5 msk kardemummakärnor 1 dl apelsin, pressad Tillbehör: skållad sötmandel russin Alkoholfri blåbärsglögg – gör så här: Blanda alla ingredienser utom apelsinsaften i en kastrull. Hetta upp drycken, ta den från värmen och låt dra 2-3 timmar. Sila bort kryddorna. Blanda i apelsinsaften vid servering och hetta upp igen. Servera blåbärsglöggen varm med mandel och russin. Relaterade recept Jul Pistaschfyllda dadlar med mörk choklad Drinkar Värmande äppeldryck med calvados Jul Portvinsglögg Fler recept med: Jul, Kalla drycker, Varma drycker Sill Julens överblivna sill med potatiskräm, ost, löjrom och krispigt bröd 30 minuter Korv och chark Soppgryta med julrester 25 minuter Köksskolan Mandelmusslor 40 minuter + 30 minuter för degen att vila + 12 minuter i ugn Veganskt Revbensspjäll och oumph med sötstark glaze 20 minuter + koktid + 20 minuter i ugn