20 minuter + koktid för ketchup + tid på grillen
Älgfärsburgare med västerbottensost och tranbärsketchup – gör så här:
- Ketchup: Lägg tranbären i en kastrull. Skala och hacka löken. Lägg löken i kastrullen och tillsätt socker, ättika, nejlika, salt och cayennepeppar. Koka upp och låt koka utan lock ca 25 min. Mixa ketchupen slät med mixerstav och låt kallna.
- Finhacka baconet. Blanda färsen med bacon, vatten, salt och peppar. Forma färsen till 4 burgare.
- Skala och skär löken i tjocka skivor. Skär isbergssalladen i klyftor.
- Grilla burgarna indirekt ca 10 min. Grilla lök och sallad vid sidan om ca 5 min. Lägg ost på burgarna när ca 2 min återstår av tillagningstiden. Värm bröden direkt över glöden ca 1 minut.
- Servera burgarna i bröden med lök och sallad. Toppa med trabärsketchup.