00000

Vild smak, stora mustiga bullar. Älgköttet är magert och tål att kryddas med många olika smaker.

För 10 st

Ingredienser

600 g viltfärs
200 g fläskfärs
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 gul lök liten
3 msk smör till stekning
4 msk havregryn
1,5 dl köttbuljong från tärning
6 enbär krossade

SERVERING

10 träspett eventuellt
1 burk inlagd svamp

Älgfärsbullar – gör så här:

  1. Blanda de båda färserna och rör i salt och peppar.
  2. Finhacka löken. Fräs den i lite smör, späd med vatten. Tillsätt havregryn och buljongtärning och koka några minuter.
  3. Tillsätt krossade enbär, blanda smeten med färsen och forma ovala bullar, stora som pingisbollar. På en buffé är det snyggt med lite rejälare bullar.
  4. Stek dem i stekpanna eller på plåt i 200° ugn 8-15 min.