Älgfärsbiff med kantareller och sockerärter

Älgfärsbiffarna får en lite sötaktig, god smak av kantarellerna. De går utmärkt att frysa.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 500 g älgfärs
  • 200 g kantareller
  • 3 msk smör
  • 2 msk salt - + 1/2 tsk
  • 3 krm svartpeppar - nymald
  • 1 ägg
  • 0,5 dl ostronsås
  • 2 msk majsstärkelse (Maizena) - majsstärkelse
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 tsk flingsalt

Senapssås

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl vatten
  • 2 msk dijonsenap
  • 0,5 grönsaksbuljongstärning
  • 1 msk majsstärkelse (Maizena) - majsstärkelse

Tillbehör

  • 200 g sockerärter
  • 4 dl vildrismix
  • persilja - hackad

Gör så här

  1. Ansa och finhacka kantarellerna. Skala och finhacka löken. Fräs svamp och lök i 1 msk smör tills all vätska kokat in. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar. Låt kallna.

  2. Blanda färsen med ägg, ostronsås, majsstärkelse, 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Tillsätt crème fraiche och blanda väl. Rör ner svamp-fräset.

  3. Forma färsen till 8 biffar. Stek biffarna i 2 msk smör på medelstark värme ca 5 min på varje sida.

  4. Blanda grädde, vatten, senap och buljongtärning i en kastrull. Koka upp och låt sjuda ca 10 min. Blanda majsstärkelsen med lite kallt vatten och vispa ner den i såsen. Låt koka upp.

  5. Lägg upp biffarna och strö över flingsalt, servera med sås, kokta sockerärter, vildrismix och hackad persilja.

FLER RECEPT: Älgfärsbiffar med klyftpotatis och pepparrotslingon

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!