Ålandspannkaka med katrinplommonkräm och vispad grädde

Recept på Ålandspannkaka med katrinplommonkräm. Med härlig kardemummasmak blir det här en uppskattad favorit. Får du pannkaka över håller den fint i kylen några dagar.
Anna Wendt

Ingredienser

  • 1 l lantmjölk
  • 1,25 dl mannagryn
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1,5 tsk kardemumma - stött
  • 0,5 tsk salt
  • 3 ägg
  • 0,75 dl strösocker
  • 1 dl sötmandel - finhackad

Katrinplommonkräm

  • 150 g katrinplommon
  • 3 dl vatten
  • 1 msk strösocker

Tillbehör

  • grädde - lättvispad

Gör så här

  1. Koka upp mjölken i en kastrull. Vispa ner mannagrynen och koka på svag värme till en tunn gröt, ca 4 min. Låt svalna.

  2. Sätt ugnen på 200°. Rör ner mjöl, kardemumma och salt i gröten. Vispa ägg och socker pösigt och rör ner i smeten. Häll smeten i en smord och bröad ugnssäker form. Strö över mandel.

  3. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Låt svalna.

  4. Kräm: Skär katrinplommonen i bitar. Koka dem i vattnet ca 10 min. Tillsätt sockret och koka -ytterligare ca 5 min. Låt kallna.

  5. Servera pannkakan med katrinplommonkräm och lättvispad grädde.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!