Ajvarbiffar

Allt om Mat

Ingredienser

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl mjölk
  • 500 g köttfärs
  • 2 dl ajvar relish - mild
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar

Sås

  • 1 gul lök
  • 2 paprikor - i olika färg
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl vatten
  • 0,5 tsk salt
  • 1 msk persilja - finstrimlad

Gör så här

  1. Låt havregrynen svälla i mjölk ca 10 minuter.

  2. Sås: Strimla lök och paprikor till såsen. Fräs dem i smör, blanda ner tomatpuré och låt fräsa med en stund. Häll över grädde och vatten. Låt koka ca 5 minuter, salta.

  3. Biffar: Blanda köttfärs, ajvar, ägg, salt och peppar med havregrynen. Arbeta färsen väl. Forma 8 biffar och stek i smör ca 3 minuter per sida.

  4. Lägg ner biffarna i såsen och strö över persilja. Servera gärna med klyftpotatis.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!