4.14.14.14.14.1

Agua de Valencia är en spansk drink som vinner på att göras av riktigt goda färskpressade apelsiner.

För 4 personer:

Ingredienser

4 apelsiner
6 cl gin
6 cl vodka
2 apelsinskivor
4 cocktailbär
is
3 dl cava

Tillbehör:

salta nötter och mandlar

5 minuter

Agua de Valencia – gör så här:

  1. Skär en halv apelsin i skivor.
  2. Pressa ut 2,5 dl saft ur apelsinerna. Blanda saften med gin och vodka i en kanna. Halvera apelsinskivorna. Sätt dem och cocktailbär på små cocktailpinnar. Fyll glasen med is.
  3. Häll på drinken och toppa med cava. Servera med salta nötter och mandlar.
Tips! Enligt vår läsare Kerstin Ströberg som har bott i Valencia så använder barerna där Cointreaux, vit rom och vodka istället för kombinationen gin och vodka. En utmärkt och ”farlig” kombination till Agua de Valencia med apelsinjuice och Cava.