Äggvåfflor – våfflor med ägg

Recept på äggvåfflor! Lite tyngre och matigare och minst lika goda. Mjuka i stället för frasiga.
Våfflor med ägg blir mer mjuka i konsistensen.
Våfflor med ägg blir mer mjuka i konsistensen. Foto: Lina Eriksson

Äggvåfflor

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1,5 dl vatten
  • 2,5 dl vetemjöl - (150 g)
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt
  • 3 dl gräddfil

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och vatten. Tillsätt mjöl, socker och salt. Vispa till en klimpfri smet. Rör i gräddfil och smör.

  2. Grädda våfflor av smeten i våffel­järn. Servera dem nygräddade.

  3. Tips! Servera gärna våfflan med krämig citronglass!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!