Äggtoddyparfait med fikon och drömmar

Något för alla sötsaksälskare att hänge sig åt.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 dl konjak
  • 1 dl strösocker
  • 1 kanelstång
  • 1 gelatinblad
  • 3 äggulor
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 4 msk ägglikör

Gör så här

  1. Koka samman konjak, socker och kanel tills 1 dl återstår.

  2. Blötlägg gelatinbladet 5 min i kallt vatten. Ta upp gelatinet och smält det i 1 msk av konjaksblandningen.

  3. Vispa gulorna med resten av konjaksblandningen (avsvalnad). Vispa grädden.

  4. Blanda alltsammans och vänd ner likören. Fördela parfaiten i sex portionsglas. Frys minst 4 timmar och ta fram minst 15 min före servering.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!