Äggtoddy med lime, hallon och marängvisp

Äggtoddy är enkel dessert som kan stå förberedd ca en timme i kylen. Smakar extra friskt av lime och hallon.
Foto: Malin Hoelstad

Äggtoddy med lime, hallon och marängvisp

  • 1 dl hallon - frysta
  • 4 ägg
  • 4 msk strösocker - + 4 msk
  • 1 lime

Gör så här

  1. Fördela hallonen i fyra glas. Separera äggulor från vitor.

  2. Vispa 2 äggvitor till vitt skum och tillsätt 4 msk socker, lite i taget. Vispa till en fast marängsmet.

  3. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv det yttersta gröna  av limen och pressa ut saften, mät upp 1 msk saft.

  4. Vispa äggulorna med 4 msk socker till en fluffig, ljusgul smet, ca 5 min med elvisp. Vänd ner limesaften. Häll smeten över hallonen och toppa eller spritsa på marängsmet. Strö över rivet limeskal och servera.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan.  Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Jul

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

8 nr av Allt om Mat + 4 champagneglas från Iittala. Se erbjudande!