Äggstanning med räkor och sparris

En variant på äggstanning med fräsch smak av lime.
Allt om Mat

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2,5 dl mjölk - (3%)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar - nymald
  • 1 lime - finrivet skal av
  • 0,5 purjolök - (75 g)
  • 0,5 paprika - gul stor
  • 100 g grön sparris
  • 0,5 tsk smör - till formen
  • 250 g räkor - med skal
  • 100 g cocktailtomater
  • 1 dl ost - riven. lagrad 17%

Tillbehör

  • 100 g sallad - blandad utan dressing
  • 100 g grovt bröd - osötat

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Vispa ihop ägg och mjölk. Smaka av med salt, peppar och limeskal.

  2. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan. Ansa sparrisen och skär ev i bitar. Fräs snabbt ihop purjo och paprika i panna med släpplätt-beläggning utan fett tills det är mjukt. Lägg i en smord ugnssäker form.

  3. Skala räkorna. Lägg räkor, tomater, sparris och ost i formen. Häll på ägg- och mjölkblandningen, grädda mitt i ugnen ca 30 min.

  4. Servera med blandad sallad och bröd.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

6 nr av Allt om Mat + 2 Mon Amie muggar. Se erbjudande!